Град Крагујевац и Спомен парк „Крагујевачки октобар“ обавештавају грађане да ће јединствена антиратна манифестација „Велики школски час“, ове године због светске пандемије изазване корона вирусом бити одржана без публике.

Имајући у виду да Великом школском часу традиционално у Шумарицама 21. октобра присуствује велики број наших суграђана, апелујемо да ове године због тренутне епидемиолошке ситуације и мера којима је дозвољено окупљање знатно мањег броја људи, остану код куће и прате директан пренос ове манифестације на РТС-у.

У присуству представника града Крагујевца, мањег броја званица и 20 ученика Прве крагујевачке гимназије, ансамбл Књажевско српског театра ће 21. октобра на платоу испред споменика „Стрељаним ђацима и професорима“ у 11.00 сати извести драму „Изрешетане душе“ Венка Андоновског у режији Јане Маричић.

Као симбол страдања невиних, манифестација која нас сваке године подсећа на крагујевачку трагедију са поруком да се нигде и никада не понови, Велики школски час преносиће Радио телевизија Србије на свом другом програму.