У Саборном храму у Крагујевцу вечерас је на Бадњи дан Његово преосвештенство епископ Шумадијски господин Јован са свештенством служио повечерје а потом у порти цркве са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем и његовим сарадницима заложио бадњак на ватру.

Честитајући Бадње вече и празник, епископ шумадијски господин Јован је окупљеним Крагујевчанима пожелео да их иако баш нисмо у радости Господ и Богомладенац Христос обасја радишћу јер када смо у Господу сви смо у радости, поручио је.

О Божићу загрлимо свако људско биће, а посебно оне који страдају, болују, пате; оне који су ожалошћени јер су изгубили своје миле и драге у овим невољама које су снашле и нас и цео свет. Данас заблагодаримо Богу што прослављамо Његово Рождество, а исто тако заблагодаримо Богомладенцу Христу, нашим лекарима и свом медицинском особљу које се несебично труди да помогне сваком човеку, често и по цену сопственог живота. Заблагодаримо свим људима од првог до последњег који доприносе да се ублажи ова недаћа, уједно молећи се Богомладенцу Христу који је победио свет да и ми вером у Њега победимо ова искушења, поручио је у Божићној посланици епископ шумадијски господин Јован, која је читана током повечерја на Бадњи дан.

Иначе, велико повечрје и традиционлано паљење бадњака одржано је уз примену противепидемијских мера а окупљени верници су носили маске.