Председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић и заменик предсденика Скупштине града, Зоран Младеновић организовали су данас пријем за делегацију ветерана 63. падобранске бригаде.

Крагујевац би наредне године требало да буде домаћин Видовданског скупа ветерана 63. падобранске бригаде, који се сваке године одржава у другом граду. Иницијатива је потекла је од припадника ове бригаде и ветерана из Шумадије, а Град Крагујевац ће пружити сву неопходну организациону и логистичку подршку.

Данас смо са ветеранима 63. падобранске бригаде разговарали о томе на који начин ћемо да обележимо Видовдан 2023. године, у духу манифестације коју смо организовали када је Крагујевац посетио председник Републике и врховни командант оружаних снага, Александар Вучић, када смо на простору између Музеја „21.октобар“ и градског стадиона организовали тактичко-технички приказ војних средстава, оруђа и оружја Војске Србије.

Припадници 63. падобранске бригаде су изразили жељу да наредне године организују Видовдански скуп у Крагујевцу и да представе најновију опрему и наоружање, уз учешће активног састава бригаде и извођење демо скока падобранаца – казао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Видоје Ковачевић, председник Удружења ветерана 63. падобранске бригаде истакао је да је ово удружење основано ради неговања традиције падобранске бригаде и чувања успомене на погинуле припаднике и бригу о њиховим породицама. Скуп се организује сваке године око Видовдана, у различитим крајевима Србије, од 1993. године.

Видовдан је одабран као датум јер је на тај дан, 1991. године погинуо први припадник ове бригаде и рањен један официр.