Водич кроз корону – будимо одговорни, наредних дана стиће ће на адресе 60 хиљада домаћинстава са територије града Крагујевца.

Водич који уз једноставна упутства сликовито илуструје оно што грађани могу да учине како би сузбили ширење коронавируса приредио је град Крагујевац у сарадњи са релевантним институцијама и подршку спонзора, а дистрибираће га ЈП Пошта Србије.

У новонасталој епидемиолошкој ситуацији Кризни штаб града Крагујевца  је у сарадњи са стручњацима из Института за јавно здравље, Црвеног крста Крагујевца, подршку Дуо Дигитал Медиа и штампаријe Графостил, а у складу са препорукама Светске здравствене организације приредио водич кроз корону „Будимо одговорни“ коју ће добити 60 хиљада породица у Крагујевцу.

Он садржи кратка, питка и једноставна упутства. Који су модели ширења, како се ширење спречава, како се правилно користе маска и рукавице, шта у случају самоизолације, препоруке за послодавце, за свакодневни живот, за најстарије али и важне телефоне, објаснила је др Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и чланица Кризног штаба. Имајући у виду да са короном морамо живети, водич представља корак напред ка унапређењеу квалитета живота свих нас јер уколико желимо да заштитимо себе и своје намилије морамо да знамо да је кључ у нашим рукама, поручила је др Дамњановић.