Душан Алексић, члан Градског већа за образовање и Милка Симић, директорка ПУ „Нада Наумовић“ посетили су данас новоформиране мешовите групе ПУ „Нада Наумовић“ у селима Рогојевац и Каменица.

Групе се састоје од деце узраста од 3 до 6,5 година. Град је уложио средства за адаптацију просторија које се налазе у школским објектима.

Формирали смо две мешовите групе у сеоским срединама у Рогојевцу и у Каменици. У Рогојевцу је уписано 11 малишана, у Каменици 10 и то је неки правац у коме ћемо ићи и у будућности, да отварамо овакве мешовите групе у селима јер заиста постоји потреба за тим. У наредном периоду, радићемо на адаптирању просторија које користе предшколци у селу Угљаревац – каже Душан Алексић.

Ленка Стојић, васпитачица у мешовитој групи у селу Рогојевац каже да је задовољство радити са оваквом групом деце, на сеоском подручју. Деца су радознала, уживају у свим активностима од којих је већина на отвореном, оживели су неке старе и заборављене дечије игре. Постоји велико интересовање и за упус млађе деце, јаслених група.

Идеја о формирању мешовите васпитне групе деце узраста од 3 године до поласка у школу, разматрана је већ извесно време. Заиста ми је драго што су удруженим снагама мештани села Рогојевац и Каменица и ПУ „Нада Наумовић“ наишли на подршку оснивача. Деца су смештена у просторијама школе, у полудневном боравку. Период адаптације још увек траје али је идеја да се у текућој радној години фокус стави на развој комуникацијских вештина, подстицање креативности, осамостаљивање и надам се да је ово само почетак једног оваквог програма у ПУ „Нада Наумовић“ – каже Милка Симић.

Оно што тренутно недостаје је уређење школских дворишта која користе и малишани из ових мешовитих група. Недостају спортски терени, справе за вежбање, љуљашке.