Град Крагујевац је један од 34 локалне самоуправе у Србији, којима је Министарство за заштиту животне средине по основу последњег конкурса одобрило средства за уклањање дивљих депонија.

У име града Крагујевца, уговор је данас у министарству потписао Стефан Никезић, члан Градског већа за  за унапређење и заштиту животне средине.

Град Крагујевац за спровођење пројекта ”Заједничким снагама против дивљих депонија у Крагујевцу“ од Министарства заштите животне средине је добио 1 145 760 динара. Пројектом је предвиђено уклањање највећих дивљих депонија на територији града Крагујевца и то у Виноградима (Чомића вила – пут кроз шуму), Бресници (Ул. Јована Ристића – испод надвожњака), Ердечу (код  гасне станице и корито реке), Теферичу (код гробља), Станову (Улица Бранка Ћопића код гробља), Петровцу (у улицама Свете Живковића, Мише Ристића и Каницовој – у индустријској зони), Денином брду (Млавска улица), Лужницама (код дома), Чумићу (код трафо станице), Доњој Сабанти (код  дома), Новом Милановцу (депонија пре гробља) и у Илићеву (индустријска зона код Кванташке пијаце).

Овим путем желимо да уредимо и очистимо зелене површине које су загађене нелегалним бацањем отпада. Несавесно понашање појединаца наш град претвара у ругло и срамоту а ова финансијска помоћ Министарства заштите животне средине ће нам помоћи да уклонимо отпад, казао је Стефан Никезић. Уколико су у међувремену неке локације почишћене, фокус ће бити на другим приоритетним дивљим депонијама, јер ЈКП Шумадија константно ради на уклањању депонија на територији града Крагујевца али их несавесни грађани опет праве на истим местима, казао је Никезић и апеловао на грађане да уколико имају било каквих недоумица око термина одвожења кабастог отпада позову кориснички центар ЈКП Шумадија на бројеве телефона 034 501180 или 034 501 181. Сачувајмо наш град од загађења јер у супротном нећемо имати шта да оставимо генерацијама које долазе, поручио је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.