У оквиру пројекта Инклузија деце у предшколско образовање и васпитање опредељено је 750 хиљада динара за сређивање просторија за мешовите вртићке групе при основним школама у  Јарушицама,  Станову и Малим Пчелицама. Душан Алексић, члан Градског већа за образовање са представницом ПУ Нада Наумовић којој припада мешовита вртићка група, обишли су данас завршене радове у издвојеном одељењу ОШ Сретен Младеновић у Јарушицама.

У Јарушицама је пре годину дана опредељен простор за мешовиту вртићку групу, а сада смо кроз пројекат Инклузија деце у предшколско образовање и васпитање санирали тоалете, средили прилаз и степениште школе, а замењена је столарија у просторијама  које заједно користе ученици, предшколци и малишани мешовите вртићке групе, казао је Душан Алексић, члан Градског већа. У претходном периоду је много тога урађено на предшколским и школским објектима како у граду тако и у приградским насељима и на сеоском подручју. Осим што је предшколско васпитање и образовање приближено и сада доступно малишанима на сеоским подручјима кроз бесплатан   четворочасовни боравак за мешовиту групу, боље и квалитетније услове за рад су добили и ученици издвојених одељења основних школа у оквиру којих постоје вртићке групе. А то је и један од наших примарних циљева, истакао је Алексић.

У оквиру пројекта Инклузија деце у предшколско образовање и васпитање у Јарушицама, осим поплочаног степеништа и сређеног прилаза школи, урађена је санација мокрог чвора са водоводном и канализационом инсталацијом, урађена је хидроизолација, и постављена је нова керамика. У тоалетима које заједно користе ученици и малишани мешовите вртићке групе замењена је столарија, а у делу за боравак предшколаца и малишана од три до пет година, замењена је столарија и просторије су окречене.

Ивана Вукић, помоћник директора за педагошки рад ПУ Нада Наумовић каже да је претходне радне године у четири мешовите вртићке групе било око 60 малишана, а да се ове очекује већи број. Поред овог у Јарушицама постоје још три мешовите групе при основним школама на сеоском подручју и намера је да предстојеће радне године већи број деце, узраста од три до пет година, буде обухваћен у оквиру  четворочасовног предшколског васпитања и образовања јер је већ сада велико интересовање родитеља.

Иначе, у оквиру пројекта Инклузија деце у предшколско образовање и васпитање, подсетио је Алексић, члан Градског већа, најзначајнија је изградња вртића у Ердечу капацитета 270 места и укупне вредности 1,2 милијарде динара. У току је израда пројекта о извођењу радова на изградњи вртића у Ердечу, обезбеђене су дозволе. Тренутно се ради на чишћењу терена а наредних дана очекујемо да се распише тендер за радове.