Десна обала језера у Шумарицама, након реконструкције, данас је симболично предата грађанима на коришћење. Ово што смо урадили служи на понос нашим грађанима, казао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт. Данас видимо осмехе на лицима деце која су презадовољна, а њихове похвале нам највише значе.

Стевовић се посебно захвалио радницима предузећа „Шумадија“ д.о.о., који су на реконструисању десне обале Шумаричког језера радили у две смене и истакао да је изузетно поносан на овај пројекат, који представља један од капиталних пројеката спортске инфраструктуре.

Ово је место које посећује највећи број наших грађана током лета, али и током целе године. Због тога смо желели да га уредимо како би се Крагујевчани рекреирали, одмарали и уживали са својим породицама у једном лепом и безбедном окружењу. Ми ћемо настојати да овај простор одржавамо како би све остало у овом стању и наредних деценија, а трудићемо се и да у наредном периоду проширимо забавни садржај.

Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић је овом приликом најавио да ће „Авантура парк“ бити у потпуности бити реконструисан у октобру ове године. На тај начин ће бити заокружен спортско-рекреативни и забавни садржај на десној обали језера.

Пројекат уређења десне обале Шумаричког језера је један од највећих пројеката на којима је наше предузеће учествовало, истакла је Јасмина Михајловић, директорка предузећа „Шумадија“ д.о.о. Реконструисали смо комплетан парковски мобилијар, а додали смо и садржаје којих није раније било.

За најмлађе Крагујевчане смо направили игралиште које је урађено у складу са свим стандардима, тако да су деца овде безбедна. За родитеље смо омогућили да буду у близини самог игралишта како би пазили на своју децу. Потрудили смо се и да млади имају место за рекреацију, забаву и дружење. Имамо и део који је намењен најстаријима, а то је део борове шуме где ће они моћи да играју шах. Ту смо обновили и чесму која дуже време није радила. Остварили смо нашу заједничку замисао да обухватимо све генерације и да на целој обали постоје разноврсни садржаји. Поставили смо око четрдесетак клупа, нове корпе за отпатке, жардињере, а задржали смо и округле бетонске столове. Њих смо улепшали и учинили удобнијим додавањем дрвених облога.

Језеро у Шумарицама припада комплексу водених површина којима управља СПД „Раднички“. Наша је обавеза да све ово одржавамо на задовољство грађана Крагујевца, казао је Братислав Ураковић, директор СПД „Раднички“.

Иначе, вредност инвестиције је 12 милиона динара, а средства је из буџета обезбедио град Крагујевац.